3 x spinaziesalade met feta recepten

Spinazie en feta lijken voor elkaar geschapen te zijn. Het is een heerlijke combinatie en je kunt dus geweldig lekkere salades maken met spinazie en feta. Feta is een heerlijke witte kaas die je salade net even die extra pit geeft. We hebben er 3 voor je op een rijtje gezet:

 

Vegetarische spinaziesalade met peer

Een heerlijk frisse salade met naast peer en feta lekkere nootjes en een eenvoudige zoete dressing . Zoek je een spinaziesalade recept met weinig ingredienten? Dan is dit absoluut een must-make recept. Peren zijn met name in het najaar en in de winter goed verkrijgbaar. Laat dat nou juist het moment zijn waarop je wel wat extra vitamines kunt gebruiken!!

Een dagje zonder vlees? Maak dan eens deze lekkere, doch eenvoudige spinaziesalade met peer en feta

Een dagje zonder vlees? Maak dan eens deze lekkere, doch eenvoudige spinaziesalade met peer en feta

pastasalade met spinazie en feta

Een pastasalade is heerlijk als side-dish bij de BBQ maar je kunt deze salade ook prima als maaltijdsalade maken. Koude pastasalade maak je soms met wat ijsbergsla maar je kunt net zo goed (en eigenlijk is het veel lekkerder) verse bladspinazie gebruiken.

In deze spinaziesalade met pasta zit verder lekkere gerookte kip een rode ui en een dressing met yoghurt en mayonaise. Ook nu weer een makkelijk recept dus ga als de wiedeweerga aan de slag en maak straks zelf een heerlijke pastasalade met spinazie en feta.

spinaziesalade met avocado tomaat en feta

Ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten met avocado? Half Nederland loopt momenteel helemaal weg met avocado’s. Geen wonder: lekker romig en boordevol goede vetten. Dit is een soort superfood salade. De feta geeft net even wat extra hartigs. Super lekker recept waar je natuurlijk nog allemaal lekkere variaties op kunt maken. Met heerlijke honing-mosterd dressing een absolute hit.

Feta en spinazie: een fantastische combo voor de lekkerste spinaziesalades

Feta en spinazie: een fantastische combo voor de lekkerste spinaziesalades

Wat is feta voor soort kaas?

Feta is een Griekse witte kaas en feta maak je van schapenmelk (en evt aangevuld met geitenmelk)  Feta mag sinds 2002 alleen nog maar feta heten als het op de traditionele wijze gemaakt wordt in bepaalde gebieden in Griekenland.

Feta komt uit Griekenland

Feta komt uit Griekenland

Wat is dan die “witte kaas” die ze in de supermarkt verkopen?

Stel je maakt op de Griekse manier je feta maar de fabriek staat toevallig in Denemarken… dan mag je het geen feta noemen maar wel witte kaas. Het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld koemelk is gebruikt. Witte kaas lijkt dus op feta maar is het niet echt. Neemt trouwens niet weg dat het soms een heel budgetvriendelijke vervanging kan zijn van echte feta.

Laat een reactie achter